De nieuwe NIS2-wetgeving, die op 18 oktober 2024 van kracht gaat, zorgt voor strengere regels rondom digitale veiligheid voor bedrijven. Deze wet is bedoeld om bedrijven beter te beschermen tegen cyberaanvallen. Een belangrijk onderdeel van deze wet is het veilig beheren van oude hardware.

Waarom is het inruilen van hardware belangrijk met NIS2?

    • Oude hardware brengt risico’s met zich mee Verouderde hardware krijgt vaak geen beveiligingsupdates meer, waardoor er een grotere kans is op datalekken. NIS2 stelt dat bedrijven niet alleen hun software, maar ook hun hardware moeten beschermen. Door oude hardware in te ruilen, zorg je ervoor dat je werkt met apparaten die up-to date zijn en daarom ook beter beveiligd zijn.
    • Veilig verwijderen van gegevens Als je oude hardware inruilt, zorg je er ook voor dat gevoelige bedrijfs- en klantgegevens op een veilige manier worden gewist. NIS2 eist dat data goed wordt beveiligd, en door het inruilen van hardware via Byndle, ben je verzekerd dat dit op de juiste manier gebeurt. Zo voorkom je dat informatie in de verkeerde handen valt.
    • Duurzaam en up-to-date blijven NIS2 vraagt niet alleen om betere beveiliging, maar ook om moderne en robuuste IT-systemen. Door oude hardware in te ruilen voor nieuwe, energiezuinige apparatuur, zorg je ervoor dat je bedrijf voldoet aan de eisen van de wet én bijdraagt aan een duurzamere toekomst.
    • Kosten besparen en verbeteren van innovatie Het inruilen van oude hardware geeft je de kans om te investeren in nieuwe technologieën die beter beveiligd en efficiënter zijn. Oude hardware heeft immers een bepaalde restwaarde. Verder bespaar je op de lange termijn kosten, omdat je met betrouwbare en veilige systemen werkt die minder risico’s opleveren.

    Conclusie

    Met de invoering van NIS2 op 18 oktober 2024 is het belangrijk voor bedrijven om niet alleen hun software, maar ook hun hardware te vernieuwen en te beveiligen. Het inruilen van oude apparaten helpt bedrijven om veiliger te werken, kosten te besparen en aan de nieuwe wet te voldoen. Via het betrouwbare inruilprogramma van Byndle zorg je ervoor dat je klaar bent voor de toekomst en je bedrijf goed beschermd is tegen cyberdreigingen.