Als IT Reseller of Managed Service Provider (MSP) is het van groot belang om je klanten vooraf duidelijk te informeren over de kosten of opbrengsten die komen kijken bij het afvoeren van apparatuur. Dit hangt sterk samen met hoe de apparatuur verwerkt dient te worden volgens compliance wensen van de klant en voorkomt verassingen.

Bied je klanten een combinatie van de volgende strategieën aan voor het afvoeren van apparatuur: 

  1. Veiligheid: Hier ligt de focus op het maximaal beschermen van data, met bijvoorbeeld het wissen van gegevens op locatie en beveiligd transport.
  2. Duurzaam: Dit is een combinatie van veiligheid en het behalen van een goede restwaarde, waarbij er een balans wordt gezocht tussen beide aspecten.
  3. Restwaarde: Hier draait het om het maximaliseren van de opbrengst. De veiligheidsmaatregelen zijn goed, maar minder intensief dan bij de eerste en tweede optie.

In de markt zijn er verschillende proposities die vaak de volgende uitgangspunten hanteren:

  1. Een hoog prijsaanbod voor je apparatuur, met lage of geen verwerkingskosten. Dit is mogelijk doordat deze apparatuur in lagelonenlanden wordt verwerkt.
  2. Minder focus op veiligheid, waarbij alles volgens een standaardproces wordt verwerkt. Maatwerk is vaak niet mogelijk.
  3. Onduidelijkheid over de manier van wissen. Het ene wis programma is de andere niet.

Vaak gaat een hoog prijsaanbod boven dataveiligheid. Wij zijn van mening dat dit anders moet. Wist je dat de maximale boete 10 miljoen euro (of 2% van de wereldwijde jaaromzet is wanneer jouw bedrijfsgegevens uitlekken?

Onze Aanpak bij Byndle  

Bij Byndle combineren we verschillende strategieën. Omdat we alles goed op orde hebben, hebben we een zeer concurrerende prijsstelling en kunnen we tevens maximale veiligheid van jouw data garanderen. Daarnaast is maatwerk uiteraard altijd mogelijk. Hier is een overzicht van onze standaard aanpak: 

  • Offerte en Prijsstelling

Wij geven vooraf een offerte met prijzen per device en per grade. Dit biedt volledige transparantie over de waarde van de devices.
Op basis van deze offerte kun je kiezen welke strategie het beste past bij jouw behoeften: veiligheid, duurzaamheid, of maximale restwaarde. Maatwerk of een combinatie is altijd mogelijk.


  • Transport en Kosten

Wij regelen het transport en zijn transparant over de kosten. Voor resellers en MSP’s met een bepaald volume kunnen wij deze kosten zelfs voor onze rekening nemen. Alle apparatuur wordt verwerkt in Nederland.


  • Binnenkomst en Telling

Bij binnenkomst van de apparatuur voeren we een nauwkeurige telling uit, inclusief het registreren van IMEI-nummers. Hiermee weten we zeker dat uit bij de klant, ook in is bij Byndle.


  • Dataverwijdering

We zorgen voor een gecertificeerde dataverwijdering volgens de hoogste normen. Dit doen we met software van Certus. Apparatuur verlaat Nederland pas nadat alle gegevens volledig zijn gewist. Devices of datadragers die niet gewist kunnen worden, worden niet verkocht.


  • Rapportage

We stellen via een onafhankelijke partner een rapport op over de cosmetische en technische staat van de apparatuur. Indien gewenst, kunnen we ook foto’s beschikbaar stellen. Zo houden we het eerlijk en transparant.  Voor Smartphones en Tablets ontvang je dit rapport binnen 2 weken. Voor laptops, desktops en overige apparatuur duurt dit maximaal 4 weken.


  • Afwikkeling

De eindafrekening wordt op basis van het onafhankelijke rapport opgesteld, zodat de koper hier geen invloed op heeft richting de klant. Wij betalen de inruilwaarde via een selfbilling factuur uit, zodat er geen omkijken is naar de facturatie. Uiteraard ontvang je naast de inruilwaarde ook de gecertificeerde dataverwijdering certificaten waarmee jij kunt aantonen dat alle data volledig is gewist van jouw device. 

Benieuwd wat wij als Byndle voor jou kunnen betekenen in het veilig uit beheer halen van apparatuur?

Bel ons en vraag naar Tim of mail naar tim@byndle.nl