Wij zijn trots te vertellen dat een deel van de omzet die we samen met onze partners genereren, doneren aan de Giovanni van Bronckhorst Foundation. De stichting is diep geworteld in de wijk Feijenoord en werkt nauw samen met de lokale gemeenschap. Dit zijn de armste wijken van Rotterdam. In de afgelopen 12 jaar zijn meer dan 6000 kinderen geholpen om “aanvoerder” van hun eigen toekomst te worden.

Kinderen die deelnemen aan het programma van de Giovanni van Bronckhorst Foundation krijgen een unieke kans om hun toekomst vorm te geven. Het programma, genaamd S.V. GIO, richt zich op kinderen uit groep 7 en 8 en duurt vijf maanden1. Hier zijn de belangrijkste onderdelen:

  1. Coaching en Weerbaarheid: Kinderen krijgen intensieve coaching om hun zelfvertrouwen en weerbaarheid te vergroten. Dit helpt hen om hun dromen om te zetten in concrete doelen en deze te bereiken.
  2. Onderwijs: Er wordt gewerkt aan het verbeteren van begrijpend lezen, spelling en rekenen. Dit gebeurt op een speelse manier, zodat leren leuk blijft.
  3. Sport: Sport wordt gebruikt als metafoor voor zowel het coaching- als onderwijsprogramma. Het draagt ook bij aan een gezonde levensstijl.
  4. Plezier: Het programma is doordrenkt met plezier, omdat de foundation gelooft dat kinderen beter leren als ze plezier hebben.
  5. Toekomstperspectief: Kinderen krijgen een kijkje in verschillende beroepen door bedrijfsbezoeken. Ze leren ook verantwoord omgaan met geld.
  6. Ouders Betrekken: Ouders worden actief betrokken bij het programma en vormen een supportersvereniging. Dit zorgt voor extra steun voor de kinderen.

Door deze aanpak helpt de Giovanni van Bronckhorst Foundation kinderen om “aanvoerder van hun eigen toekomst” te worden1.

1S.V. GIO | Giovanni van Bronckhorst Foundation

Omdat we graag nog meer doen vragen we jouw hulp bij nodig! We nodigen al onze klanten uit om ook een steentje bij te dragen. Dit doen we door klanten te vragen om €2 per maand extra te betalen op het leasecontract.

Doe mee en help ons om een verschil te maken in het leven van vele kinderen en jongeren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat zij de kansen krijgen die zij verdienen!