In 2015 begon ik mijn avontuur bij Byndle, toen het bedrijf nog bekend stond als Computer Lease Nederland. Op dat moment was ik 25 jaar oud en had enige ervaring in sales. Wel had ik twee "harde" leermeesters.

In 2015 begon ik mijn avontuur bij Byndle, toen het bedrijf nog bekend stond als Computer Lease Nederland. Op dat moment was ik 25 jaar oud en had ik enige ervaring in sales.

Ralph had een ambitieus plan om het bedrijf van zijn vader te laten groeien via een channelmodel. We gaven onszelf een jaar de tijd om te zien hoe het zou gaan en daarna zouden we beslissen over onze toekomst.

Voor die tijd had ik orchideeën verkocht, zowel direct als indirect, aan grote Retail ketens. Het was een hectische business waarin dagprijzen en deadlines de dagelijkse gang van zaken bepaalden. Het was knokken voor jouw plek in de vrachtwagen richting het schap.

Mijn collega Ben Vlaanderen wees me op een dag op mijn mobiele telefoon en de sleutels van mijn goudbruine Ford Fiesta van de zaak: “Zou je die niet eens gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn?” vroeg Ben me.

En dan was er nog Rudi, de commercieel directeur. Na een aantal gezamenlijke trips naar het inkoopcentrum voor planten van het Franse Intermarché, zei hij: “Vanaf nu zorg je ervoor dat je daar elke zes weken bent. Ik heb andere verplichtingen.” Dat ik Frans best goed begreep maar niet vloeiend sprak, maakte hem niets uit.

Ben en Rudi hebben me zakelijk voor het blok gezet. Daarmee hebben zij mij voorbereid op de rol die ik later bij Thijs en Ralph zou gaan vervullen. Het werd mijn taak om nieuwe zakelijke kansen te creëren, en dat heb ik geweten.

Ben, Rudi, ik ben jullie nog iedere dag dankbaar voor jullie lessen.